Jump to content
Cover for Vilja av ondo
Isbn: 978-91-8898-145-5
Publisher: Stellar förlag
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: May 2024
Narrator: Amelie Tinnadotter Norrby
Length: 10 hours 12 minutes

Audiobook

Vilja av ondo

En värmebölja har dragit in över Jönköping trots att det bara är slutet av maj. Polisen Lena Fredén sliter i den tryckande hettan men det som verkligen plågar henne är något annat. Blotta tanken på den annalkande pensionsavtackningen får Lena att vilja skrika rakt ut. Hur ska hon klara sig utan kollegan Gerd, som alltid funnits där i vått och torrt? När en 10-årig pojke försvinner på väg till skolan beordras Lena och Gerd ut till platsen. Den prydliga villan i Habo har polisen besökt alltför många gånger. Mamman skyller blåmärkena runt halsen på en cykelolycka och Lena har svårt att hålla tyst.  Bilder på nakna barn anträffas i pojkens telefon och drar i gång en utredning där gränsen mellan offer och förövare är hårfin, där barn och unga manipuleras i kärlekens namn och där kopplingen till gärningsmannen finns närmare än Lena anar.

Bakom författarnamnet LM Schön döljer sig åklagaren och den före detta polisen Linda Schön. Yrkeserfarenheten märks inte minst i detaljerna som skapar en skrämmande realistisk skildring. Vilja av ondo är andra fristående delen i serien om Jönköpingspolisen Lena Fredén.

Personalens favorit på akademibokhandeln: Det här är en välskriven bok om unga kvinnors (flickors) utsatthet. Lär känna Lena och hennes vapendragare Gäddan . Gripande!! Om du bor i Jönköping med omnejd är denna ett måste! Nåja, även för dig utomsocknes . Lilla Lotta, Jönköping City


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone