Jump to content
Cover for Zombiekatten
Isbn: 978-87-2613-516-9
Publisher: Saga Egmont
Category:
9-12 years
Accessible since: January 2019
Narrator: Thomas Engelbrektsson
Length: 36 minutes

Audiobook

Zombiekatten

Tobias gillar att läsa böcker om spänning och äventyr, men vad händer när fantasi plötsligt blir på riktigt?

Tobias familj har precis flyttat till ett hus ute på landet, vilket han inte är så glad för. Han känner ju inte en endaste person på det nya stället. Pojken som bodde i hans rum före honom ber Tobias lägga blommor på sin döda katts grav, så att den inte ska känna sig bortglömd. Men varför ska Tobias göra det? Det var ju inte hans katt? Men en natt hörs ett krafsande utanför hans fönster, och ett ivrigt jamande håller honom vaken. Den döda katten är tillbaka!

`Det är smart att fläta ihop en spännande handling tillsammans med en realistisk vardagshistoria, om hur ett barn tvingas bryta upp, ta avsked från sina vänner och sin trygghet, för att försöka finna trygghet och glädje någon annanstans. Detta lyckas bra i denna sammanhängande berättelse.´- Vibeke Axelsen, Lektor

Sara Ejersbo Frederiksen är en dansk författare, barnboksredaktör och översättare. Från att hon var sex år visste hon att det var böcker hon ville jobba med som vuxen. Nu har hon har skrivit ett flertal fantasyböcker och lättlästa faktaböcker för barn.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone