Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Av jord är du kommen
Isbn: 978-91-7779-411-0
Förlag: Lind & Co Förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: maj 2018

E-bok

Av jord är du kommen

Del 6: Erik Sandström.

Birger Andréasson, Gävlepolisens mest rutinerade kriminalkommissarie, står inför ett av sina hetaste fall någonsin. Den tidigare länspolismästaren Mats Andersson har hittats mördad mitt på Gävle sjukhus helikopterplatta. Efter att han dödats har han iklätts en polisuniform av permissionsmodell och lagts till rätta i en position som liknar ett kors. I ena polishandsken hittar man ett avskuret finger med en graverad ring. Där står: Av jord är du kommen. Två dagar senare hittas liket av en annan man. Även denna kropp är placerad på samma sätt och iklädd en polisuniform. I ena handsken finns en vigselring med graveringen: Jord skall du åter bli.

Ambulanssjuksköterskan Erik Sandström har mot alla odds lyckats hålla sig nykter och vardagen på Gävleambulansen är lugnare än vanligt. Hans vän, ordningspolisen Patrik Andréasson, har däremot en jobbig period då han är avstängd i väntan på internutredning. Och när svårigheterna i Birger Andréassons utredning är som störst söker han upp sin son Patrik för att be om hjälp. Varför har någon mördat den tidigare länspolismästaren? Det blir början på en gåta som leder långt in i en mörk hemlighet, in i en värld dit ingen med fri vilja vill.

Mikael Ressem (f. 1979) har själv en gedigen erfarenhet från sjukvården. Redan i tjugoårsåldern började han som ambulanssjukvårdare, utbildade sig till sjuksköterska och har sedan även arbetat ett antal år som chef inom ambulansverksamheten.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone