Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Spöket i dimman
Isbn: 978-91-6389-978-2
Förlag: Bonnier Carlsen
Kategori:
Barn & Ungdom 6-9 år
Tillgänglig sedan: februari 2018

E-bok

Spöket i dimman

Spöket i dimman är den andra fristående kapitelboken i Katarina Genars rysmysiga serie "Mystiska skolan". Skolan där både elever och lärare från förr dröjer sig kvar! Spännande och lagom läskigt för nybörjarläsare med magiska illustrationer i svartvitt av Alexander Jansson.

Jag heter Greta och jag älskar min skola. Ibland händer det mystiska saker här och det finns sådant som inte alltid syns …

Vår lärare Mattias gillar allt som är gammalt. I dag visar han några brev, skrivna av barn som gick på skolan för länge sedan. Ett av breven har en spretig handstil. Pojken som skrivit det utvandrade till Amerika för mer än hundra år sedan. Det ena hörnet på brevet är trasigt. Vad konstigt …

På rasten leker vi på skolgården. Jag och min kompis Malte kastar löv på varandra. Plötsligt ser jag något på marken! Det är ett litet mynt. Vems kan det vara och var kommer det ifrån?

Och vem var skuggan jag såg röra sig i dimman förut? Var det bara inbillning … Hur hänger allt ihop?

Läs också den första fristående kapitelboken: Spöket i biblioteket.

Böckerna om "Mystiska skolan" går att läsa i vilken ordning du vill och finns i olika svårighetsgrad. I Lätt att läsa-serien finns det sedan tidigare fler böcker om "Mystiska skolan": Svarta madam, Anden i glaset, Spökhunden, Pianot på vinden och Spöksången. Dessa böcker är lite enklare, mer lättlästa och har bilder i färg.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone