Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Hackendahl ger sig aldrig
Isbn: 978-91-7779-249-9
Förlag: Lind & Co Förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2017

E-bok

Hackendahl ger sig aldrig

Vid sidan av mästerverk som Ensam i Berlin och Varg bland vargar räknas Hackendahl ger sig aldrig som en av Hans Falladas bästa romaner.

Gustav Hackendahl är stolt innehavare av ett hyrverk med ett trettiotal hästdroskor i Berlin. Han är sträng mot sig själv och mot andra och uppfostrar sina barn med militärisk disciplin. Men barnen har en egen vilja och så småningom vänder de sig alla mot honom. 

När kriget bryter ut och Tyskland plågas av umbäranden och motgångar faller allt som Hackendahl har trott på samman. Kan han härda ut, eller till och med förändras?

Hackendahl ger sig aldrig är en storslagen familjekrönika om en tysk familjs öden från tiden före första världskriget till Weimarrepublikens politiska oro och ekonomiska svårigheter. Så småningom växer en ny politisk rörelse fram som väcker både avsky och framtidstro: nationalsocialismen.

"fångar familjelivets tragedier, värdigheten som går förlorad med arbetslösheten [...] och förtvivlan när det civiliserade samhällets normer bryts ner [...] en gripande skildring"
Daily Mail


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone