Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Nelly Rapp och trollkarlens bok
Isbn: 978-91-6389-847-1
Förlag: Bonnier Carlsen
Kategori:
6-9 år
Tillgänglig sedan: november 2017

E-bok

Nelly Rapp och trollkarlens bok

Nelly Rapp har lärt sig att klara av monster och andra farligheter med hjälp av Lugn, Lärdom och List. Men räcker monsteragenternas "tre L" för att häva en förbannelse som lagts över en hel stad? Nelly - barnens favorit som toppat Barnboksjuryns val flera år i rad - ger sitt yttersta för att lyckas i den trettonde boken. Invånarna i Spöövik är missnöjda, de har drabbats av den ena olyckan efter den andra. Bilarna sladdar, cyklarna får punktering och fåglarna förföljer människorna för att pricka dem med sitt bajs! Ja, det är som om hela staden är hemsökt, folk flyr och besökare vägrar komma dit. Nelly får i uppdrag att ta reda på vad som ligger bakom.

Hon och bästa kompisen Valle - som ännu inte är utbildad monsteragent - hinner inte mer än anlända till Spöövik förrän de ser det gamla slottet torna upp sig över staden. De få människor som bor kvar sneglar oroligt dit upp och förbannar slottsinvånarna: baronen och hans gamla mamma. Är det de som orsakat förödelsen?

Nelly och Valle passar på att leverera slottets stående matbeställning för att få en chans att träffa det udda paret. Men baronen försvinner strax nerför en spiraltrappa till källaren. "Till jobbet", påstår han. Vad ska han göra där nere?

Den erfarna monsteragenten och hennes nyblivne assistent smyger efter ...

Sagt om Vampyrernas bal, bok 12 i serien:

"Styrkan med denna bok är att den har ett bra driv i berättelsen, den skapar läsglädje vilket är helt avgörande för många barn som ska komma vidare i sin läsning./.../Christina Alvners svartvita illustrationer är viktiga för helhetsintrycket. Med sin blandning mellan 'rysmys' och humor samverkar de bra med texten." Dag Hedberg, Bibliotekstjänst



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone