Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Microslavar
Isbn: 978-91-7645-473-2
Förlag: Modernista
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: augusti 2017

E-bok

Microslavar

Datanörden Daniel Underwood och hans kollegor tillbringar minst sexton timmar om dygnet med att skriva och leta fel i mjukvarukod. De söker igenom företagets mejl för att se vad den store Bill Gates kan tänkas tycka och tänka om dem.
Men gänget vill bli något mer än bara kuggar i Microsofts stora maskineri. De lämnar datorimperiets arbetsbostäder i Redmont, Washington, och flyttar till Silicon Valley för att arbeta med ett Minecraftliknande projekt. Där försöker de desperat skapa fullvärdiga liv och hitta kärleken - mitt i vinandet och surrandet från den förvrängda, datordrivna värld de lever i.
I översättning av Peder Carlsson.

Omslagsbilden föreställer Douglas Couplands åtta meter höga skulptur av en pixlad späckhuggare - Digital Orca (2009) - i Couplands hemstad Vancouver i Kanada..

DOUGLAS COUPLAND [född 1961] är en kanadensisk författare och konstnär. Han debuterade 1991 med den omedelbart kultförklarade Generation X. Senare har han gett ut bland annat Microslavar [Microserfs, 1995], Girlfriend in a Coma [1998] och jPod [2006].


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone