Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Brott kan ej styrkas
Isbn: 978-91-8772-583-8
Förlag: A Nice Noise
Kategori:

Tillgänglig sedan: juni 2015
Uppläsare: Anders Sahlman
Length: 7 timmar 16 minuter

Ljudbok

Brott kan ej styrkas

Vad händer när de egna går över gränsen?

Thomas Hallgren börjar känna sig som en i gänget i A-turen på Norrmalms polisstation, där han nu har varit i ett och ett halvt år. Han tar större plats och den hårda jargongen känns inte längre lika främmande. Men trots att han och de andra poliserna försöker hålla stämningen uppe blir de alltmer frustrerade över den byråkrati som hindrar dem från att göra sitt jobb.

Thomas märker att han och hustrun Maria kommer allt längre från varandra och det känns som om de ständigt bråkar. När han träffar den nya polisen Louise blir han nästan omedelbart attraherad av henne. Thomas närmaste kollega Lagerström befinner sig i en uppslitande vårdnadstvist och en dag går ett gräl mellan honom och exfrun så långt att han ger henne en örfil, mitt framför ögonen på Thomas. Ska Thomas låta lojaliteten mot kollegan tysta honom eller ska han berätta vad som har hänt?

Samtidigt fortsätter Thomas sina efterforskningar kring fadern Rolf Hallgren och de oegentligheter som ska ha skett under hans tid som polis. Vad var det som hände vid det där ingripandet när en man dog under mystiska omständigheter?

Precis som i den uppskattade romandebuten Status 12 låter Martin Melin oss följa med den uniformerade polisen i vardagen. En vardag med både glädje, grå rutin och personliga tragedier.

"Kulturskribenten Kerstin Bergman finner ett intressant tema, Brott kan ej styrkas kretsar tematiskt kring frågor om lojaliteter kontra moral. Polisen Thomas Hallgren har det jobbigt privat, på en personalfest gör han bort sig och från alla håll pressas han att gå emot sin egen övertygelse. När ställer man upp för kollegorna och var går gränsen där man måste säga ifrån?" Kristianstadsbladet

"Martin Melin har skrivit en uppföljare till deckarromanen Status 12, som handlar om Thomas Hallgren vid Norrmalmspolisen. I Brott kan ej styrkas, får läsaren en inblick i polisens vardag och frustrationen kring exempelvis hur jakten på kronor och ören får avgöra när en polisjakt ska avbrytas. Här skildras konflikter mellan lojalitet och moral och en människas funderingar kring när det egentligen är dags att sätta ner foten." Skydd och Säkerhet

Om författaren
Martin Melin är citypolisen som blev rikskänd när han vann världens första Robinsontävling 1997. Han har också kommit ut med Status 12 på A Nice Noise. Då i en uppläsning av Rafael Edholm.

Om uppläsaren

Anders Sahlman är frilansande kommunikatör och föreläsare. Han är även känd som standupkomiker och skådespelare och har medverkat i flertalet humorproduktioner på många
scener och på TV.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone