Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tjuvarnas marknad
Isbn: 978-91-6424-051-4
Förlag: Piratförlaget
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2011

Även tillgänglig som: Ljudbok
E-bok

Tjuvarnas marknad

Huvudstaden drabbas av en rad ovanliga men mästerliga inbrott. De synnerligen initierade tjuvarna stjäl endast extremt värdefulla föremål. Det dröjer dock innan man inser att detta är en brottsserie med samma gärningsmän. Men till slut tillsätts en polisutredning bestående av erfarna och kunniga poliser som till sin förvåning plötsligt finner sig ingå i jakten på något så ointressant som vanliga tjuvar. Och någon utredning hade inte ens kommit till stånd om det inte vore för de enorma värden den nya överklassen förgyllt sina bostäder med.

Medan polisen mödosamt arbetar med att förhöra och kartlägga, säkra tekniska bevis och samla dokumentation pågår i en annan del av staden en helt annan tillvaro med en helt annan vardag.

Företagsledaren Henric Gundell lever ett bekymmerslöst liv bakom stängda dörrar i en diskret direktionskorridor. Han är visserligen välutbildad och vid det här laget en erfaren ledare med många beundrade och framgångsrika år bakom sig, men hans tillvaro har mer och mer kommit att handla om troféer. Både i ordets rätta bemärkelse – av honom själv nedlagda djur – och i form av diverse mer ljusskygga byten, några hundratals miljoner i bonus hit och några hundratals miljoner i pension dit … Till sin förvåning hamnar emellertid också han till slut uthängd på Tjuvarnas marknad.

Efter de framgångsrika historiska romanerna om riddaren Arn Magnusson och det historiska reportaget Häxornas försvarare återkommer Jan Guillou med en roman med handlingen förlagd till vår tid. Det är en kritisk men mycket underhållande och målande skildring av människor vi läser om dagligen. Om de rika och mäktiga – företagsledare och högt uppsatta personer i vårt samhälle. Om de unga, bortskämda och kändisfixerade. Om människor vars mål är pengar och berömmelse. Om vägen dit som går via snabba klipp och tv-s magiska dragningskraft. Om ett land där den som stjäl lite får fängelse medan den som stjäl mycket går fri.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone